REŠTAURÁCIE A BARY
Ide o zariadenia spoločneho stravovania otvoreneho typu, kde sa vyrábajú a podávajú pokrmy a nápoje rôzneho druhu.
- Potrebujete mať schválenú prevádzku prislušnou RÚVZ
- Prevádzkové priestory musia zodpovedať legislatívnym požiadavkám SR
- Potrebujete mať vypracovaný systém HACCP
- Potrebujete mať vypracovaný prevádzkový a sanitačný poriadok
- Zamestnancov musíte mať odborne sposobilých a musia byť zaškolení v oblasti HACCP
- Musíte dodržiavať kompletnú hygienickú legislatívu
Prevádzkovatelia reštauračných zariadení a barov musia dodržiavať osobitné hygienické opatrenia:
- na mikrobiologické kritériá pre potraviny;
- na hygienické štandardy;
- na kontrolu teplôt pre potraviny;
- na zachovanie chladiarenského reťazca;
- pre odber vzoriek a analýzu
Legislatíva sa neustále mení a pokuty sa navyšujú. Preto nečakajte a kontaktujte nás!.