STÁNKY S OBČERSTVENÍM
Stánkový predaj a ambulantný predaj potravín sa vykonáva:
- v trvalých stánkoch na dlhodobý predaj
- v stánkoch na krátkodobý predaj pri jednorazových podujatiach, priestory musia zodpovedať legislatívnym požiadavkám SR
- z iných zariadení na ambulantný predaj, napríklad z roznáškových košov, z motorových vozidiel a pod.
- z predajných automatov
ČO VÁM VYPLÝVA Z LEGISLATÍVY?
- Potrebujete mat schválenú prevádzku príslušnou RÚVZ
- Prevádzkové priestory musia zodpovedať legislatívnym požiadavkám SR
- Potrebujete mať vypracovaný systém HACCP a sanitačný poriadok
- Potrebujete mať vypracovaný a schválený prevádzkový poriadok
- Zamestnancov musíte mať odborne sposobilých a musia byť zaškolení v oblasti HACCP
- Musíte dodržiavať kompletnú hygienickú legislatívu
Legislatíva sa neustále mení a pokuty sa navyšujú. Preto nečakajte a kontaktujte nás!.